Mercedes-AMG G63 krijgt Inferno Blue Carbon pakket van TopCar

Mercedes-AMG G63 krijgt Inferno Blue Carbon pakket van TopCar

Dat de Mercedes-AMG G63 erg geliefd is bij BRABUS blijkt wel uit de vele ‘special editions’ die de tuner op de markt brengt. Het Russische TopCar komt met één variant, maar doet dat gelijk wel helemaal goed!

Het Russische bedrijf stond voorheen vooral bekend om zijn reptielen lederen interieur, maar zijn nu echter overgegaan op de carbon fiber kits voor de duurste en meest prestigieuze Duitse auto’s waaronder de G63 AMG. Officieel heet het de auto Inferno Blue Mystic, hoewel de kleur naar mijn idee toch meer Indigo Blue is. Anyway, de verschillen aan het exterieur moge duidelijk zijn: carbon fiber is het sleutelwoord. Het meest opvallende detail is de volledig carbon fiber motorkap met enkele carbon blauwe schotjes als rooster. Hoewel TopCar zicht heeft gefocust op de buitenkant, is de binnenkant van deze G63 AMG ook zeker niet vergeten. Er is een blauw carbon trim toegevoegd, evenals het carbon-achtige leder met blauwe stiksel.

Alle aanpassingen bij elkaar hebben zo’n $50.000,- gekost. Mocht je het vergeten zijn, in Nederland begint een standaard Mercedes-AMG G63 bij een bedrag van €228.919,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.