De Mercedes-AMG G63 Edition 1 is een bazenbak

De Mercedes-AMG G63 Edition 1 is een bazenbak

Net zoals bij alle Mercedes-AMG modellen van de afgelopen paar jaar, zal ook de geheel nieuwe Mercedes-AMG G63 beschikbaar zijn in een speciale Edition 1-trim.

Eerder deze week konden we jullie de cijfertjes van de nieuwe G63 AMG bekendmaken: een 4 liter V8 met 585 pk en 850 Nm koppel. 45 pk meer dan de G63 van de vorige generatie en goed voor een 0 tot 100 km/h sprint van slechts 4,5 seconden. Net als voorheen zal de Edition 1 enkel en alleen de eerste 12 maanden na de lancering van het model beschikbaar zijn. Je zult ook veel geld moeten betalen voor alle functies die deze versie onderscheiden van de reguliere G63. Helaas is dit een “niet-officieel debuut”, de getoonde foto’s zijn namelijk uitgelekt.

De satin black lak van Designo wordt hier en daar onderbroken door een paar grijze maar het meeste van het chroom is verduisterd. De 22-inch wielen zwarte wielen springen eruit dankzij het rode lijntje rondom de velg. Het rood komt ook weer terug in de remklauwen. Dezelfde behandeling wordt toegepast in het interieur, waar we rode veiligheidsgordels en een aantal royaal aangebrachte rode stiksels. Die scherpe ogen onder jullie kunnen ook opmerken dat de koolstofvezel op de console en deuren ook een rode tint heeft.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.