Mercedes-AMG G63 ‘Big Daddy’ heeft een bijzonder dak!

Mercedes-AMG G63 ‘Big Daddy’ heeft een bijzonder dak!

Carlex Design is geen tuner die het op de traditionele manier doet. Het is geen opvallende bodykit of flinke stijging van het vermogen. In plaats daarvan hebben we te maken met traditioneel vakmanschap van enkele van de beste auto-ambachtslieden ter wereld.

Het is jaren geleden dat de eerste projecten van Carlex Design werden getoond. We weten niet precies hoe dit project in de praktijk tot stand is gekomen, maar het is duidelijk klassieke metaalgravure, het soort dat je op een mes of pistool zou kunnen vinden. Ze hebben zelfs geweren, rozen en schedels op het dak gegraveerd. Carlex Design heeft een manier heeft gevonden om een koperen plaat of platen op het dak en de reservewiel te bevestigen. Ook is het interieur volledig uitgedost in een soortgelijk thema, waarbij veel van het aangepaste leer is gegraveerd.

De cabine van de Mercedes-AMG G63 heeft nu overal bruin leer, koperen accenten en zelfs houten planken in de kofferbak en op de vloer. Het ziet er zowel stoer als super-exclusief uit.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.