Mercedes-AMG E63 S Estate Posaidon heeft 940 pk!!

Mercedes-AMG E63 S Estate Posaidon heeft 940 pk!!

Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat vakantie ritten te lang duren…

Posaidon heeft in de loop der jaren verschillende Mercedes AMG-modellen getuned, hoewel de nieuwste aanvoelt als een geheel nieuw niveau. De Duitse tuner heeft drie vermogensupgrades aangekondigd voor de AMG E63s Estate die de Mercedes tot 940 pk geeft, om precies te zijn. Maar zelfs de upgrade op instapniveau biedt veel extra vermogen: 830 pk . Dit wordt bereikt met zowel hardware- als software upgrades, afhankelijk van het powerpack.

De opvallende upgrade is degene die het model 940 pk geeft, wat het koppel opvoert tot 1280 Newtonmeter . Posaidon doet dit door een water/menthol-injectiesysteem te installeren in combinatie met het aanpassen van de cilinderkoppen en klepzittingen. Hierdoor kan de Estate in minder dan drie seconden 100 kilometer per uur halen, wat vrij snel is voor het grotere voertuig.

De upgrade op enter niveau, de Posaidon E63 RS 830 genaamd, legt de basis voor de andere. Hij is uitgerust met verbeterde turbocompressoren en een sportluchtfilter. Er zijn ook verschillende software-upgrades aangebracht aan de motorregeleenheid, de transmissieregeleenheid en de aandrijflijn. De 830 pk upgrade wordt geleverd met een koppel van 1.100 Nm van de tap, waarmee de auto in 3,2 seconden 100 km/h kan halen. De topsnelheid voor alle versies wordt verhoogd tot 350 km/u.

De mid-level upgrade die wordt geleverd met kogelgelagerde turbocompressoren en geeft de auto 880 pk en 1.200 Nm koppel. Deze versie kan in 3,1 seconden 100 km/u bereiken.

Thomas Heule