En door: De Mercedes-AMG CLS 53. En nee, dat is geen 63.

En door: De Mercedes-AMG CLS 53. En nee, dat is geen 63.

2018 Mercedes-Benz CLS

Al een tijdje gaan de geruchten dat Mercedes aan een hybride aandrijving aan het werken is voor de huidige AMG-modellen. En nu bevestigd Tobias Moers, eindbaas bij Mercedes-AMG, deze geruchten. Op de Detroit Motor Show in 2018 zal de Mercedes-AMG CLS 53 onthuld worden.

Eerder deze week werden de ‘instappers’ van de nieuwe Mercedes-Benz CLS onthuld en nu is het dan de beurt aan de eerste AMG-variant. Deze Mercedes-AMG CLS 53 zal voorzien worden van een 3-liter 6-in-lijn motor. Deze nieuwe motor zal de huidige 3-liter V6 met dubbele turbo gaan vervangen. De nieuwe stijl AMG zal 429 pk meekrijgen, waarvan 50 kW opgewekt zal worden door de elektromotor. En ja, deze 429 pk is het totaal vermogen. Dit is een wezenlijk verschil met de huidige Mercedes-AMG CLS 63 die 577 pk herbergt. Maar door de elektromotor moet het koppel en dus de beleving van snelheid in de CLS 53 heel dicht in de buurt moeten komen van de huidige 63’er.

En dan is er dus ineens een zee van ruimte, want welke nieuwe Mercedes-AMG krijgt er meer dan 500 pk mee? Juist, de 4-deurs Mercedes-AMG GT waar we jullie eerder deze week over vertelde…

2018 Mercedes-Benz CLS

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.