Getest: Mercedes-AMG C43 Estate [RaceChip Special]

Getest: Mercedes-AMG C43 Estate [RaceChip Special]

Mercedes-AMG levert tegenwoordig twee smaken AMG in de C-klasse: de C43 en natuurlijk de opperbaas C63. Maar wat nou als je de C43 AMG hebt, maar de performance van de C63 wilt…? Dan ga je natuurlijk shoppen bij RaceChip!

Wij reden met de demowagen van RaceChip Duitsland, een Mercedes-AMG C43 state met zijn heerlijke V6 Biturbo motor. In eerste instantie zou je hier geen kippenvel van krijgen, het is weliswaar het AMG instapmodel van de C-klasse. Maar al snel kwam ik er achter dat deze auto wel degelijk zorgt voor een grote glimlach op je gezicht. Laten we even beginnen bij de basis: de C43 AMG levert standaard een piekvermogen van 367 pk, heeft 520 Nm koppel en sprint van 0 – 100 km/h in 4,8 seconden. Niet extreem, maar de specificaties vallen ook zeker niet tegen. Toch kan ik me voorstellen dat je net even wat meer spanning zoekt in een auto als deze, zeker gezien het feit dat er veel meer uit dit 3.0 V6 blok te halen valt. Dus wat doe je dan? Inderdaad aankloppen bij de heren van RaceChip  !

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

Zij doen het volgende: in real time lezen zij digitaal de gegevens van de regeleenheid van de motor uit en optimaliseren een groot aantal eigenschappen. Daarbij horen bijvoorbeeld het injectietijdstip, de laaddruk en de luchthoeveelheid. In tegenstelling tot de tuning via de OBD-poort, de computer van de auto, wordt de regeleenheid zelf niet overschreven. Zo kan de RaceChip na de demontage niet worden aangetoond en blijft de tuning ook na een software-update van de fabrikant behouden.

Deze RaceChip tuning zorgt voor indrukwekkende cijfers: De C43 AMG heeft opeens 435 pk, heeft 634 Nm koppel en sprint in slechts 4,0 seconden van 0 tot 100 km/h. Deze vermogensstijging zorgt voor een krachtigere auto die nog beter presteert en doet waar die goed in is. De tuning voelt zeer natuurlijk aan en zorgt gelukkig ook niet voor storingen in de systemen, wat je bij andere tuningsvormen wel vaak ziet.

RaceChip | Hartvoorautos.nl

Wanneer je kiest voor de Ultimate-connect versie van RaceChip , krijg je een app voor je smartphone erbij en kun je dus zélf je tuning bedienen en dus in- en uitschakelen. Tevens biedt deze app een warm-up timer welke er voor zorgt dat de tuning pas geactiveerd wordt zodra de motor warm is, iets wat ik ook nog niet eerder gezien heb! Krijg jij er ook al zin in?

RaceChip levert de producten niet alleen voor de snelste en meest exclusieve auto’s, ook de ‘normale’ auto’s kunnen door middel van het aansluiten van de RaceChip genieten van de vermogensstijging.

Bereken hier wat jouw auto aan vermogen er bij kan krijgen!

Tekst: Pieter Schoonderbeek
Video: Jorrik Aben
Fotografie: Ansho.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

RaceChip | Hartvoorautos.nl

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.