Dit is de Mercedes-AMG A35!

Dit is de Mercedes-AMG A35!

Mercedes-AMG A35

Nog voordat de Mercedes-AMG A35 officieel is onthuld zijn zoals gebruikelijk de eerste foto’s al gelekt naar de pers.

Deze week werden al de eerste teaser foto’s en video gepubliceerd door Mercedes-AMG zelf, maar deze foto’s moesten eigenlijk nog even wachten tot de officiële onthulling. De foto’s mogen dan van lage kwaliteit zijn maar toch krijgen we een duidelijk zicht op de nieuwe Duitse hot-hatch en de goedkoopste AMG tot nu toe.

Hoewel we de details van de aandrijflijn nog niet kennen, heeft AMG-baas Tobias Moers in het verleden gezegd dat de 2,0-liter viercilinder ongeveer 300 pk zal produceren. In de A250 produceert dit blok al 221 pk, waardoor ‘ie de 100 km/h in 6,2 seconden bereikt. De Mercedes-AMG A35 zou uiteraard sneller moeten zijn. De versnellingsbak met dubbele koppeling zal dezelfde zijn als in de mindere A-klasse-modellen, maar zal waarschijnlijk een aantal tweaks ontvangen om de prestaties en respons te verbeteren. Ook krijgen krijgen we een eerste blik in het interieur en zien de twee grote schermen, met het infotainment, het afgevlakte stuur met daarachter de uitstekende flippers.

Hoewel we nu al de eerste foto’s kunnen tonen, zullen we waarschijnlijk tot de Autosalon van Parijs moeten wachten om de auto in het echt te kunnen zien.

Mercedes-AMG A35

Mercedes-AMG A35

Mercedes-AMG A35

Mercedes-AMG A35

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.