Mercedes A35 Posaidon is een bom op wielen!

Mercedes A35 Posaidon is een bom op wielen!

Posaidon is onder ons bekend als een van dé tuners op het gebied van Mercedes Benz.

Posaidon is een Duitse autotuner gespecialiseerd op het gebied van Mercedes. Met een werk wijze die ons zeer bevalt, pakken zij Mercedes modellen aan en schroeven hier vaak fors meer vermogen in.

Zo schreven wij al eens eerder over de door Posaidon aangepakte Mercedes G63 AMG en de Mercedes E63S. Inmiddels ligt de focus bij Posaidon ook weer op de iets minder opvallende modellen, waaronder deze spectaculaire Mercedes A35 AMG, een hele gave hot hatch met zo’n 300pk!

De Mercedes Benz A35 AMG, is nagenoeg de ideale hot hatch, hij heeft een relatief ingetogen uitstraling en weet op elk willekeurig gekozen moment te presteren en zijn vermogen fantastisch op de weg neer te zetten.

Posaidon was het hier absoluut mee eens, maar besloot dat het toch eens tijd werd de standaard 300pk iets op te schroeven. Na het opnieuw “ontwikkelen” van de ECU en een nieuwe turbo toe te voegen wist Posaidon het vermogen te upgraden naar 400pk! Nagenoeg even veel als zijn grote broer, de A45S.

Naast het vermogen dat in de buurt komt van de grote broer, worden ook de prestaties aanzienlijk beter. Zo is de 0-100 kilometer per uur tijd met 0,7 seconde afgenomen, waardoor de A35 in 4 seconde de welbekende sprint af zal leggen. Dezelfde prestatie als de A45S AMG dus. Om echt all out te gaan besloot Posaidon om ook de topsnelheid uit te laten lopen naar 295km/h.

Al met al heb je nagenoeg dezelfde auto als de A45S AMG, alleen in een ander jasje. Het ideale bommetje voor de Duitse Autobahn als je het ons zo vraagt.

“De grote broer” (Mercedes A45S) ook aangepakt door Posaidon.

Thomas Heule