McLaren op oprit van Menno Buch is niet van Buch

McLaren op oprit van Menno Buch is niet van Buch

Menno Buch - McLaren 12C

Diverse media beweren dat de McLaren 12C die ten tijde van de woninginbraak bij Menno Buch op de oprit stond, van Buch zelf is en dat deze geprobeerd is te stelen. Buurtbewoners melden dat ze hebben gehoord hoe de auto voor de woning van Buch werd gestart. Om dit verhaal kan Buch nog best lachen.

“Die auto is helemaal niet van mij. Ik kon de McLaren een dag lenen voor een fotoshoot. Vanochtend heeft de eigenaar hem gewoon weer netjes opgehaald. De dieven hebben de auto niet aangeraakt en ook zeker niet gestart. Verder kan ik niet eens een McLaren betalen. Ik heb gewoon een Fiat voor de deur staan.”

Menno Buch, presentator van ‘Buch in de Bajes’ woont in Amsterdam waar de overval vannacht om half vijf plaatsvond. “Ik werd wakker gemaakt door veel lawaai. Een groep mannen met bivakmutsen vuurwapens stond ineens in mijn huis”, zegt Buch tegen NU.nl. “Ze riepen maar waar is de kluis? Waar is de kluis!” Toen Buch duidelijk maakte dat hij geen kluis heeft, vroegen de mannen om de horlogecollectie. “Ik werd bedreigd met een pistool op mijn hoofd en een priem in mijn nek. Ze riepen toen: Waar zijn de klokkies, anders gaan we je prikken!” De presentator heeft vervolgens zijn horlogecollectie afgestaan.

In januari dit jaar was de presentator ook al het slachtoffer van een inbraak. Ook toen werd zijn bijzondere collectie van vijftig horloges buitgemaakt. Die werden echter snel teruggevonden nadat er vier verdachten werden gearresteerd. De politie onderzoekt nu of beide misdrijven met elkaar in verband staan.

Bron: Nu.nl Foto: AT5

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.