‘MegaRaptor’ laat de Ford F-150 Raptor vrezen voor zijn leven!

‘MegaRaptor’ laat de Ford F-150 Raptor vrezen voor zijn leven!

Ford heeft met de F-150 Raptor een monster op de markt gezet. Op alle vlakken is deze truck de beste in zijn klasse. Toch vond een klein Amerikaans bedrijf de Ford niet angstaanjagend genoeg. En nadat we de afbeeldingen van hun MegaRaptor zagen, begrepen we meteen wat ze daarmee bedoelen.

MegaRexx, Megaraptor, Truck, F-150, Ford, Amerika
Bron: © AutoEvolution

Het bedrijf MegaRexx is al een tijdje actief, en heeft in het verleden eens eerder de Raptor van Ford voor schut gezet. Dit jaar doen ze er een schepje bovenop, en bouwen ze de diesel F-150 Raptor die Ford niet ‘durft’ te maken. In de basis pakt de MegaRexx MegaRaptor (vernoemd naar een dinosaurus) het 6.7L turbodiesel V8-blok van Ford. Dit blok produceert 475 paardjes met een bizarre 1,430 Nm koppel.

MegaRexx duwt de truck nog eens omhoog met 4.5-inch veren voor en 5-inch op de achterste wielen. Om het geheel toch comfortabel te maken voegt het schokbrekers van Fox Racing toe, waarbij Alcon een ‘big brake-kit’ levert om dit beest tot stilstand te krijgen. De rest van de MegaRaptor is uniek per klant. Er kan volledig los worden gegaan met opties voor verlichting en kleurpalet. Het Amerikaanse bedrijf geeft zelfs een optie om de claxon van een trein in de truck te hebben. Handig als je tijdens het offroaden per ongeluk op het spoor terechtkomt.

Achterin ligt er standaard een reserveband. Deze 46-inch (!) band neemt logischerwijs alle ruimte in. Op de achterklep waarschuwt het gegraveerde ‘MEGARAPTOR’ logo hopelijk je achterliggers om vooral niet te gaan bumperkleven.

Meer bizarre auto’s als deze MegaRaptor zien? Bekijk dan ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.