Meest brute Mercedes CLK DTM AMG staat te koop in Nederland!

Meest brute Mercedes CLK DTM AMG staat te koop in Nederland!

De Mercedes CLK DTM AMG is van zichzelf al een ontzettend dikke auto, maar zoals deze is uitgevoerd… Zo bruut hebben wij hem nog niet gezien!

Met slechts 100 exemplaren is de Mercedes CLK DTM AMG heel zeldzaam te noemen en is de kans zeer klein dat je er eentje tegenkomt. De CLK DTM AMG kwam in 2004 in de zeer beperkte oplage op de markt en was de straatauto van de DTM-auto van dat moment. Dat is uiteraard terug te zien aan het ontwerp. Daarmee is de CLK DTM AMG ook echt een liefhebbersauto, want als je bijvoorbeeld kijkt naar de wielkasten en spoiler is het weinig flatteus te noemen. Binnenin is er veel gedaan om op gewicht te besparen, vind je er een rolkooi en twee fraaie kuipstoelen.

In het vooronder ligt een 5,5-liter V8 met compressor die er 582 pk uit weet te persen; nagenoeg hetzelfde blok als in de SLR McLaren. Tegenwoordig kijken we niet meer op van dergelijke aantallen pk’s, maar voor 2004 was dit zeker bijzonder te noemen. Ter vergelijking, een Mercedes-AMG GT R van vandaag de dag moet het doen met 585 pk. Het vermogen en het maximale koppel van 800 Nm wordt allemaal naar de achterwielen gestuurd, waarmee 0 tot 100 km/h sprintjes gedaan kunnen worden in 3,8 seconden. 0 naar 200 km/h doet ie in 10,9 seconden. Uiteindelijk werden er overigens ook nog eens 100 cabrio’s gebouwd, althans dat was het plan. De cabriolet versie was een stuk minder in trek bij liefhebbers, en dus werden er slechts 80 gemaakt.

Auto Leitner verkoopt dit zwarte exemplaar en het is overigens niet de eerste CLK DTM AMG die de showroom in Alkmaar verfraait. Zoals je kunt zien gaat het nu om een coupé variant met bouwjaar 2005 en met een kilometerstand van 19.000 kilometer. De prijs? €289.500,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.