Audi RS3 Sportback Facelift
Home, Nieuws

Meer kracht voor Audi RS3 Sportback

Audi RS3 Sportback Facelift

De RS3 heeft een tijdloos design, maar is alweer even over de datum. Audi lost het op!

Laten we beginnen met datgene wat we meteen kunnen zien: het uiterlijk. De ultra-A3 is uit het rijtje te pikken door o.a. haar imposante grille, de bumpers (incl. blade) en de lichtunits. Om het net dat beetje stijvoller te maken, wordt de RS3 standaard uitgerust met LED-lampen.

Het is echter op motorisch gebied waar de nieuwe Sportback haar heil moet zoeken. Ten eerste is het blok een aantal kilootjes lichter, 26kg om exact te zijn. Door dit stukje gewichtsbesparing is de wagen direct al iets vlotter dan haar voorganger, maar dat verhinderde Audi niet om de boel gelijk te trekken met de RS3 Sedan. Deze kreeg eerder namelijk al een riante krachtstoename voor haar kiezen, waardoor het vermogen tot een prachtige 400 pk kwam. Dezelfde 2,5-liter TFSI vijfcilinder die daarin ligt, is nu ook te vinden in de Sportback.

Het 400 pk sterke blok doet het uitzonderlijk in de Sportback. Met behulp van het koppel, zo’n 480 Nm, kun je de RS3 al in 4,1 seconden naar de 100 km/u rijden. Audi begrenst zoals gewoonlijk de top tot 250 km/u, maar voor die doerakken die de limiter eraf snokken, trekt de RS3 Sportback nog zo’n 30 km/u verder door. Prima wagentje dus!

Gezellig dat we nu al wat digitale plaatjes hebben, maar voor het echte werk moeten we nog even geduld hebben. De RS3 Sportback debuteert pas in Maart op, je raadt het al, de Autosalon van Genève.

Audi RS3 Sportback Facelift

Audi RS3 Sportback Facelift

Audi RS3 Sportback Facelift

Audi RS3 Sportback Facelift

Audi RS3 Sportback Facelift

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.