Medewerker autodealer crasht Ferrari F40

Medewerker autodealer crasht Ferrari F40
Ferrari f40 gecrasht door autodealer medewerker
bron: Instagram | @ksimages.de via supercar.fails

Wat een mooi ritje zou worden, bleek te eindigen met een behoorlijke klap. Een 24 jarige medewerker van een autodealer heeft een unieke Ferrari F40 van ongeveer 3 miljoen gecrasht in een tunnel. En dat dit een crash is die veel schade heeft veroorzaakt, is wel duidelijk. Dit doet niet alleen pijn aan schade op de auto maar ook aan de harten van vele Ferrari liefhebbers.

De oorzaak van de crash

In Duitsland, op een snelweg in de buurt van Stuttgart, is deze Ferrari op een tragische manier tot een einde gekomen. Er wordt geschreven dat de oorzaak nog niet helemaal duidelijk is. Het kan zijn dat er een technische fout is geweest of dat het simpelweg door te hard rijden komt dat de 24-jarige bestuurder de macht over het stuur verloor. Op dit moment is er nog niks duidelijk over de echte oorzaak, dit zal verder onderzoek uitwijzen.

extreme schade aan ferrari f40 door autodealer medewerker
bron: Instagram | @ksimages.de via supercar.fails

Bizarre schade

Omdat de bestuurder op het moment van het verlies van de controle over het stuur zich in een tunnel red, is de schade van ongekende omvang. Hij is vol tegen de betonnen muur gereden, wat heeft geleid tot de volledige vernietiging van de voorkant van de auto. Rondom de Ferrari lagen allerlei onderdelen verspreid, waaronder de motorkap, spatborden en de bumper. Het gaat een fortuin kosten om deze auto weer op te knappen, en volgens bronnen zou deze auto te koop zijn. Na het ongeval is deze advertentie snel offline gehaald, wat begrijpelijk is, want deze auto kan je zo niet verkopen.

ferrari f40 gesloopt door autodealer medewerker in duitsland
bron: Instagram | @ksimages.de via supercar.fails

Bestuurder ongedeerd

Nu maken wij ons natuurlijk allemaal zorgen om deze unieke Ferrari, maar hoe is het met de bestuurder? Hij is helemaal nagekeken en in tegenstelling tot de Ferrari, komt hij er zonder kleerscheuren vanaf. Hij zal het ongetwijfeld lastig hebben gevonden om dit vervelende ongelukje te moeten delen met zijn werkgever, toch mag hij van geluk spreken dat hij er zo goed vanaf is gekomen.

stuttgart politie crash medewerker ferrari f40
bron: Instagram | @ksimages.de via supercar.fails

Zeer uniek exemplaar

Zo’n mooie auto zo beschadigd te zien doet iedereen die fan is van auto’s pijn. Bij deze Ferrari is het echter nog wel iets pijnlijker. Van deze auto zijn er namelijk maar iets meer dan 1300 exemplaren gemaakt, wat betekent dat dit een zeer unieke Ferrari is. Dat deze auto dus compleet vernield is, is niet alleen erg zonde maar zorgt ook voor een enorme waardedaling. Hier zal zowel de veroorzaker, de dealer als de eigenaar niet zo blij mee zijn. Gelukkig verwachten ze dat de auto niet volledig afgeschreven is, en dus met veel liefde (en vooral bakken met geld) weer in volle glorie hersteld kan worden.


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.