McLaren’s volgende hypercar kost 2 miljoen pond!

McLaren’s volgende hypercar kost 2 miljoen pond!

McLaren BP23

Dat is behoorlijk wat geld voor een auto die de tekentafel nog amper heeft verlaten!

Er heeft redelijk wat tijd tussen gezeten, maar volgens de Britten moet dit een waardige opvolger worden van de recordbrekende F1. Nu is het misschien niet helemaal eerlijk om zulke termen nu al op de BP23 af te vuren, want bij McLaren zelf zien ze het meer als een eerbetoon aan de productieauto die hun naam voor goed in de boeken drukte. Zo heeft de toekomstige ultra(?)car een gelijksoortige stoelopstelling als de iconische F1, waarbij er twee stoelen te vinden zijn achter één centrale voorstoel.

Niet geheel onbelangrijk, en vooral erg opvallend, is het feit dat er van de BP23 maar liefst 106 gemaakt zullen worden, die nu al stuk voor stuk zijn verkocht! Nog opvallender is overigens dat McLaren voor de verkoop van hun hypercar-die-nog-niet-is, voor dezelfde aanpak heeft gekozen die Ferrari normaal gesproken handhaaft; namelijk dat geïntresseerde klanten een rijke historie met het merk moeten hebben én in het bezit moeten zijn van verschillende wagens, voordat ze een speciaal nieuw model op de kop mogen tikken.

Voldoe je aan hun eisen, dan geven de Britten je bij wijze van spreken toestemming om een BP23 aan te schaffen. Over de aankoop van gebakken lucht hoef je je overigens geen zorgen te maken, want McLaren heeft de afgelopen jaren wel bewezen dat ze aardig van wanten weten. Mocht je interesse, maar vooral je bankrekening, nu zo ver reiken dat je je er ook werkelijk eentje wilt en kunt veroorloven, dan staat hun krachtigste, meest aerodynmische voertuig ooit op je te wachten.

Reken dus maar op een gegarandeerd feestje.. in 2019!

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.