McLaren voegt voorruit toe aan Elva


Waarom koop je een auto als een Elva en besluit je om de voorruit toch toe te voegen, veligheid! Of de auto er echt mooier van wordt is het volgende punt..
In een zee van ultra exclusieve McLaren modellen is het misschien niet zo verwonderlijk dat de Elva een moeilijk leven heeft gehad. De aanvankelijk aangekondigde oplage van 399 exemplaren werd teruggebracht tot 249 en daarna weer teruggebracht tot slechts 149 stuks. In een poging om de auto op meer markten legaal te maken, hebben ze bij McLaren een voorruitversie ontwikkeld die de gewichtstoename tot een minimum beperkt.
In vergelijking met het originele speedster model is de Elva met voorruit slechts 20 kilogram zwaarder. Het is een indrukwekkende prestatie als je bedenkt dat McLaren naast de voorruit zelf ook regensensorwissers heeft toegevoegd, compleet met ruitensproeiers. Niet alleen dat, maar de voorruit wordt, als kers op de taart, verwarmd. Als laatste werden ook zonnekleppen toegevoegd.
De ingenieurs waren in staat om het gewichtsverlies te minimaliseren door het Active Air Management System te verwijderen. Het is McLaren die spreekt voor een elektrisch uitklapbare brancardklep die in de neus van de auto is ingebed om de lucht boven de cabine om te leiden en een virtueel voorruiteffect te creëren. Dat hoeft natuurlijk niet meer aangezien de Elva nu een echte voorruit heeft.
McLaren zegt dat dit de lichtste voorruit is die ooit op een straatlegale auto is gemonteerd en het stelt het bedrijf in staat het model in de Verenigde Staten te verkopen. Let wel, de Elva heeft nog helemaal geen dak. Het is hetzelfde verhaal met zijruiten en een achterruit, die allemaal ontbreken. Het Britse merk mikt op een run van 0 tot 100 km/h in 2,8 seconden en een sprint vanuit stilstand naar 200 km/h in 6,8 seconden.
De eerste voertuigen die met de voorruit zijn uitgerust, worden eind 2021 aan klanten geleverd en zijn beschikbaar met upgrades van McLaren Special Operations (MSO).




