Gespot: 2x McLaren Sports Series & 675 LT

Gespot: 2x McLaren Sports Series & 675 LT

McLaren Sport Series

Op de Autosalon van Genève werd onlangs de McLaren 675 Long Tail officieel onthuld maar McLaren Automotive heeft nog meer voor je in petto! Volgende maand opent de Autosalon van New York haar deuren en aldaar zal de nieuwe McLaren Sports Series worden onthuld!

McLaren Automotive doet al enige tijd zijn best om ons warm te maken voor dit model door geheimzinnige foto’s en video’s te publiceren. Maar een nieuwe auto moet natuurlijk ook worden getest op de openbare weg en dan loop je de kans gespot te worden. Zo werden ergens in zuid Europa deze twee testauto’s van de nieuwe Sports Series gespot in gezelschap van een McLaren 675 LT en een Ferrari F12berlinetta.

Hoewel de auto’s zwaar zijn vermomd, kunnen we zien dat zij opvallende en nieuwe ontworpen deuren, gespierde achterspatborden en LED achterlichten hebben. Ook hebben beide auto’s een agressieve diffuser aan de achterzijde, waaruit een dubbele uitlaat met unieke uitlaatpijpen steken. Volgens de fotograaf van Worldcarfans.com zou één van de twee een Spider variant kunnen zijn aangezien de daklijn van beide auto´s ietwat verschilt. We zijn niet helemaal overtuigd, maar de toekomst zal het uitwijzen!

Zoals gezegd zal de McLaren Sport Series gelanceerd worden op de New York Auto Show volgende maand en zal naar verwachting de naam 570S aannemen. Als dit klopt kunnen we aannemen dat het model een vermogen zal leveren van 570 pk uit de welbekende 3.8 liter grote twin turbo V8 motor.

McLaren Sport Series

McLaren 675 Long Tail
De McLaren 675LT heeft een veel agressievere uitstraling dan de andere McLarens en dit komt onder andere door de verlengde carbon fiber splitter aan de voorzijde. De achterspoiler met airbrake is bovendien 50% groter dan op de 650S en ook dit zorgt voor de verbeterde prestaties evenals het gewicht dat nu op de 1.230 kilogram uitkomt. Zo´n 100 kilogram is er bespaard zijn 33% van de onderdelen van de 675LT nieuw ten opzichte van de 650S.

Zoals je wellicht al had verwacht levert de V8 nu een vermogen van 675 pk en 700 Nm koppel, doet 0 tot 100 km/h in 2.9 seconden en heeft hij een topsnelheid van 330 km/h.

McLaren Sport Series

McLaren Sport Series

Foto’s via Worldcarfans.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.