McLaren Speedtail: Meer dan 1.000 pk in je driezitter!

McLaren Speedtail: Meer dan 1.000 pk in je driezitter!

McLaren Speedtail

Er zijn nog geen concrete beelden van de hypercar van McLaren, maar de naam is bekend en McLaren laat ons smullen: de McLaren Speedtail!

Meer dan 1.000 pk in een auto die ook nog comfortabel genoeg is om een roadtrip mee te maken van Amsterdam tot Monaco, dat is me een belofte! Maar Mike Flewitt, McLaren-eindbaas, bevestigd het aan onze collega’s van TopGear!

En dan te bedenken dat deze ultieme krachtpatser van McLaren een eigenschap deelt met de Fiat Multipla!? Jazeker, de Speedtail heeft, net als de lelijkste auto ooit gemaakt, drie zitplaatsen op een rij. Oké, daar blijft de gelijkenis dan ook bij, verder zijn het twee uitersten. De 4 liter V8 die in de Speedtail wordt geplaatst, zou nooit in een Multipla geplakt kunnen worden. 1.000 pk en meer wordt de stuwkracht van de V8, maar hoe, daar zegt Flewitt nog maar weinig over, er wordt in ieder geval uitvoerig getest in een heftig aangepaste 720S-carrosserie.

En hoe zit het met de overige ruimte in de Speedtail, kun je er boodschappen mee doen? Boodschappen doen? Hoeft niet! Wanneer je een Speedtail kunt betalen, kun je het je ook veroorloven om boodschappen thuis te laten bezorgen.

Gaat de Speedtail ook proberen om records te breken? Dat is niet het doel, geeft Mike aan. De auto moet een topsnelheid van rond de 400 kilometer per uur gaan behalen, maar het moet zoals gezegd vooral een comfortabele cruiser worden. Maar, dat je met die comfortabele cruiser ook een Koenigsegg, Bugatti of creatie van Hennessey op kunt duwen op de snelweg of er misschien zelfs voorbij kunt, is een leuke bijkomstigheid natuurlijk!

McLaren Speedtail

McLaren Speedtail

McLaren Speedtail

McLaren Speedtail

McLaren Speedtail

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.