Mclaren Senna te koop in Nederland!

Mclaren Senna te koop in Nederland!

Van de 500 stuks die in totaal gebouwd zijn, staat er nu 1 exemplaar te koop in Nederland. De Mclaren Senna zal dus een zeer zeldzame verschijning worden in het Nederlandse straatbeeld!

De Senna is echt een hardcore race-wagen, waarmee je gewoon de openbare weg op mag. Over het uiterlijk zijn de meningen verdeeld, maar je moet bij deze auto denken aan functionaliteit. Alle aerodynamica, inclusief de gigantische picknickbank op de achterkant, zorgen bij 250 kilometer per uur al voor 800 kilo aan downforce! Een snelheid die deze racer binnen no-time haalt.

De V8 die in de Senna ligt produceert 800 PK en 800 Nm koppel en sprint bloedsnel van 0 naar 100 kilometer per uur, slechts 2.8 seconden! De topsnelheid van de Senna bedraagt 340 kilometer per uur, maar op het circuit zul je dat waarschijnlijk zelden halen. Op de duitse autobahn is dat wel anders!

Een auto van dit kaliber en dit niveau van exclusiviteit zal wel wat moeten kosten natuurlijk. De vanafprijs bedraagt 852.000 euro exclusief belastingen. Dit witte exemplaar, dat bij Louwman Exclusive staat, kost 1.195.000 euro. En dan moeten de belastingen er nog bij op, waardoor de uiteindelijke prijs ongeveer 1.5 miljoen euro bedraagt!

Foto’s: Dimitri van Vliet

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.