McLaren Senna Shooting Brake: Kom maar door!

McLaren Senna Shooting Brake: Kom maar door!

Aangezien jullie erg lekker gingen op de render van de nieuwe generatie M4, moeten we deze McLaren wel met jullie delen. De Senna is een van de beste supercars die je kunt kopen: een kogel op het circuit die ook nog op de openbare weg mag komen.

Maar, de styling van de Senna blijft een welles-nietes spelletje, je houdt ervan of je vindt het niks. Het lijnenspel, de luchtinlaten, alles staat in het teken van een zo laag mogelijk luchtweerstandscoefficient. En dat staat gelijk aan ‘een zo snel mogelijk circuitbeest’. Deze Senna Breadvan is een prikkeling voor het oog, maar we blijven met een praktisch dingetje zitten, de motor. Die V8 ligt gewoon achter de voorstoelen en de lucht-afvoer gaat toch echt recht naar achteren.

Dus ja, het is een leuke render, maar het is niet haalbaar, of je moet Stuart Little en zijn hele muizenfamilie mee willen nemen in een speciaal gemaakt kamertje in je Shooting Brake-Senna. De wegligging zal ongelooflijk hard achteruit gaan door deze opbouw, als je het al aan zou durven om aan je gelimiteerde Senna te gaan sleutelen. Maar, als de regisseurs van Transformers deze render zien, gaan zij er wellicht over nadenken om een soortgelijke Transformer te gaan laten debuteren in de volgende film! Dat zou wel een ongelooflijk vlotte robot-auto zijn dan, want ondanks dat de Senna alweer 4 jaar oud is, hij is nog steeds spraakmakend en met 800 pk en 800Nm aan koppel en katapulteert dat je in 2.8 seconden naar de 100, nog 4 seconden langer accelereren trapt je naar de 200!

Bron: Carnewsnetwork

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.