McLaren P1 gespot!

McLaren P1 gespot!

McLaren P1 at Paris - www.hartvoorautos.nl
McLaren P1 at Paris Motor Show – www.hartvoorautos.nl
Een poosje terug werd op de Motor Show van Parijs de McLaren P1 onthuld. Een auto die er op zijn zachtst gezegd erg gaaf uitzag en vooral ook erg extreem.

Helaas is het vaak het geval dat de werkelijke auto er toch net wat anders uitziet dan de concept auto.

Bij de McLaren P1 blijkt dit echter niet het geval, nu er foto’s zijn opgedoken van een P1 die er productie-klaar uitziet!

McLaren P1 - www.hartvoorautos.nl

Toen de McLaren P1 zijn debuut maakte in Parijs afgelopen September, werd vermeld dat deze voor 95% zou lijken op het uiteindelijke productie model. De laatste foto’s die nu zijn opgedoken van de P1, met slechts wat simpele camouflage, lijken dit te bevestigen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het definitieve productie model volgend jaar op de Motor Show van Geneve staan.

Eind 2013 zal de McLaren P1 in gelimiteerde oplage op de markt komen, waarschijnlijk gelijktijdig met het 50-jarige bestaan van McLaren.

De prijs zal, zeker in Nederland, tegen en misschien wel meer dan 1.000.000,- Euro gaan kosten. Opmerkelijk is dat het Engelse McLaren, de P1 alleen zal leven met een stuur aan de linkerkant.

McLaren P1 - www.hartvoorautos.nl

De McLaren P1 zou eigenlijk de McLaren F1 van deze tijd moeten worden, en is ontworpen door Frank Stephenson, welke zijn inspiratie heeft gehaald uit een Le Mans race auto. De motor die erin wordt gelepeld zal een iets gekietelde versie zijn van de V8 uit de MP4-12C. De 3.8 liter grote twin turbo V8 gekoppeld aan een KERS hybride systeem zal ongeweer 800pk opleveren. McLaren heeft met de P1 niet de intentie om de snelste auto te bouwen maar wel “the best driver’s car in the world“.

McLaren P1 - www.hartvoorautos.nl

McLaren P1 - www.hartvoorautos.nl

McLaren P1 - www.hartvoorautos.nl

[UPDATE]
We hebben nu ook geluid van de McLaren P1!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.