McLaren P1 GTR - www.hartvoorautos.nl
Nieuws

McLaren kondigt P1 GTR aan!

McLaren P1 GTR - www.hartvoorautos.nl

Een aantal weken geleden schreven wij over een mogelijke ‘Track Only’ McLaren P1. Naast het gegeven dat deze speciale P1 alleen beschikbaar zal zijn voor degenen die al een normale P1 in de schuur hebben staan en dat de oplage beperkt zal zijn, konden we destijds nog niet veel vertellen. Tot vandaag!

McLaren komt vandaag zelf met het nieuws dat zij een McLaren GTR gaan bouwen, die alleen geschikt is voor op het circuit. Dit zal van start gaan wanneer de 375ste standaard P1 gebouwd is. De naam GTR komt van de McLaren F1 GTR waarmee McLaren 20 jaar geleden Le Mans won. Het is nog niet bekend hoeveel P1 GTR’s er gebouwd gaan worden, wél geeft McLaren aan dat hij zeer gelimiteerd zal zijn en dat hij wordt gebouwd omdat klanten daarom vroegen. De P1 GTR zal dan ook geheel naar wens worden gemaakt, met een prijskaartje van ongeveer 2.5 miljoen euro is dat ook niet zo gek!

De Twin-Turbo V8 zal er zo’n 70pk bij krijgen, wat het totaal op 986 pk zal brengen. Uiteraard wordt de P1 GTR qua uiterlijk ook aangepakt en zal er alles aan worden gedaan voor een optimaal circuitgebruik. “Met geen noodzaak om te voldoen aan de wetgeving, zal de McLaren P1 GTR worden ontworpen en ontwikkeld als de stuurmansauto ter wereld”, aldus McLaren in een persbericht vandaag. “Dit zal nog beter prestaties, grip, aerodynamica en downforce opleveren dan de straatlegale P1.”

Daarnaast participeer je als eigenaar ook in ten minste zes toegewijde international drive evenementen die zullen plaatsvinden op F1 circuits over de hele wereld.

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.