McLaren onthuld speciale Gulf livery voor F1 wagens

McLaren onthuld speciale Gulf livery voor F1 wagens

Het McLaren F1 team zal zijn auto’s in een opvallende Gulf livery laten rijden voor de Grand Prix van Monaco komend weekend…

Alss onderdeel van een eenmalige overeenkomst met zijn brandstofsponsor, zullen de MCL35M’s van Daniel Ricciardo en Lando Norris voor het eerst in de geschiedenis van F1 een volledig matte Gulf livery vertonen.
De rebranding, met onder andere een overall voor coureurs, retrohelmen en teamkits, komt dankzij een hernieuwde samenwerking tussen Gulf Oil en McLaren.

Norris, die de livery eerder deze week voor het eerst zag, twijfelt er niet aan dat het gedurfde kleurenschema zal opvallen in de straten van Monte Carlo. “Ik denk dat iedereen het erover eens kan zijn dat het veruit de best uitziende auto op de grid zal zijn”, zei hij. “Ik zei tegen Zak (Brown, CEO) dat het er zelfs beter uitziet dan onze huidige livery. Maar hij lijkt een andere mening te delen… “

Ricciardo voegde eraan toe: “Natuurlijk vind ik het geweldig. Het is cool. Ik bedoel, ik had geen andere reden nodig om opgewonden te raken voor Monaco. Dus ik moet mezelf beheersen, wat energie sparen voor de komende race. “Maar het is geweldig. En zolang je er goed uitziet, is dat het eerste vakje dat je moet aanvinken. En dat doen we zeker”, zegt Ricciardo met een grote lach op zijn gezicht.

Hoewel Gulf’s iconische logo’s sinds vorig jaar op de McLaren’s zijn verschenen, werd het idee van een volledige livery ingegeven door een druk van fans om iets extra speciaals te doen. Mike Jones, CEO van Gulf Oil International, legde uit: “Toen we vorig jaar de lancering deden, was de reactie van de fans ongelooflijk

“We hadden fans die al hun eigen mock-ups hadden geschilderd, en ze stuurden persoonlijke berichten terug op sociale media met de mededeling:” Waarom doe je dit niet?”
“Dus Zak en ik begonnen na te denken over de geschiedenis van Gulf en McLaren, om te kijken wat we konden doen, en het ontwikkelde zich van daaruit.”

De regels van F1 eisen dat auto’s bij elke race in ‘in wezen dezelfde kleurstelling’ verschijnen, dus moest McLaren goedkeuring vragen van de FIA en FOM voor de eenmalige omschakeling naar Gulf-kleuren. Brown zei dat er geen probleem was geweest om het groene licht te krijgen. De opvallende auto’s zullen komend weekend te bewonderen zijn tijdens de GP van Monaco. Ondanks dat de CEO van het raceteam niet dol enthousiast is, hopen we toch op een blijvertje.

Thomas Heule