McLaren gaat samenwerken met de straaljagerbouwer uit Top Gun

McLaren gaat samenwerken met de straaljagerbouwer uit Top Gun

Misschien is een McLaren met straalmotor niet héél onrealistisch

De Britse autofabrikant kondigt aan dat ze met Lockheed Martin (Skunk Works) in de toekomst hun supercars gaan ontwerpen. Lockheed was onder meer verantwoordelijk voor de ‘Darkstar’, de conceptuele straaljager die zich vertoonde in de film Top Gun: Maverick. Voor wie deze (nog) niet heeft gezien, het gaat om dat ‘futuristische schip’ achter de Artura. Ook de F22-straaljager is een product van Lockheed.

De samenwerking betekent meer dan alleen wat cool promotiemateriaal. Lockheed wil een serieuze impact op de autoindustrie gaan maken met haar kennis en kunde in de luchtvaart. Momenteel werkt het al met het leger en de inlichtingendienst van de Verenigde Staten. De straaljager-bouwer zal McLaren helpen met het creëren van een ‘futuristische ontwerptaal’.

McLarens in de nieuwe Top Gun?

Wat deze samenwerking voor de line-up van McLaren betekent, is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat Lockheed plannen heeft om hun software te gebruiken in het ontwerp van de supercars. Hiermee zou het ontwerpproces accurater en sneller moeten worden.

‘We hopen dat dit het begin is van een lange en innige samenwerking waar onze klanten over de lange termijn van profiteren’, aldus de technische baas van McLaren Darren Goddard.

Bron: © Mclaren

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.