McLaren F1 LM Replica: Ook al is het een replica, dit is heerlijk!

McLaren F1 LM Replica: Ook al is het een replica, dit is heerlijk!

We zeiden het in een eerder artikel al ‘Als je iets wilt, moet je het zelf doen’ en op een andere manier kunnen we dit artikel niet samenvatten. Een kitcar bouwen kan iedereen, de auto van je dromen bouwen vanaf nul vergt meer investering.

En dat zo’n project niet over een nacht ijs gaat, bewijst deze kitcar. Maar ook een kitcar is het niet, want daarbij heb je een handleiding en kun je stap voor je stap je auto opbouwen. Nee, deze auto is gebouwd met schaalmodellen en foto’s van de McLaren F1 en dat duurde 23 jaar. Ja, je leest het goed: drie-en-twintig jaar. Hoe lang sta jij al op de wereld?

Maar de F1 LM is toch gelimiteerd?

Met maar 5 bestaande exemplaren van de F1 LM is het een uitdaging om alles tot in de puntjes uit te werken, van de carrosserie tot het plaatwerk en van de aandrijving tot de kleur, dit is een project wat zich kenmerkt door vallen en opstaan. Een F1 LM kom je namelijk niet tegen op straat.

De BMW V12 heeft twee nokkenassen minder dan de originele F1 motor en daarmee ook minder vermogen. Dus wat doe je dan? Juist, dan monteer je 2 joekels van föhnen en hopla, 650pk op de achterwielen. En met een rijklaar-gewicht van net 1.180 kilogram is dat een uitermate geschikt recept voor een feestje! Nee, het is geen atmosferische motor, maar wat lijkt het ons een heerlijk geluid om die turbo’s op te horen spoelen en af te laten blazen. De purist zal gaan zeuren over de verhoudingen, het gemis van details op de auto, maar wij laten ons hart voor auto’s spreken en zeggen ‘Chapeau!’ want om een droomauto zoals deze te bouwen, heb je toewijding nodig en daar kunnen we alleen maar lovend over zijn!

Check snel de video voor het hele project HIER!

Bron: Cars.co.za

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.