McLaren Artura: Hypnotiserend mooi

McLaren Artura: Hypnotiserend mooi

Sinds McLaren in 2009 weer terugkeerde in de automotive-markt, wordt er flink gasgegeven bij het merk uit Woking. De MP4-12C, de 570S, de 600LT, de 675LT, de P1 en zo gaan we nog even door. Het zijn stuk voor stuk rijdende kunstwerken die geen opsmuk nodig hebben.

En dat geldt ook voor de McLaren Artura. Dit nieuwe geëlektrificeerde kanon maakt gebruik van de hybride-techniek van de McLaren P1 en dat gaat als een jekko: 671pk en 720Nm maken het een vliegtuig. Maar nu gaat het niet over vermogen op sprint-tijden.

Artura ART Car

Hier en vandaag gaat het om het esthetische aspect en McLaren heeft BMW en Porsche het zien doen: een kunstenaar los laten op hun nieuwste auto. De Britse kunstenares Nat Bowen is ons onbekend, maar in de kunstwereld is zij bekend om haar abstracte werken. Het is iets beter te begrijpen dan de kunstenaar die een Huracan op heeft geblazen, maar het ‘Chromology’-project is een combinatie tussen psychology, colorcoding, aanpassen, reflecteren en absorberen. Ja, als jij hem voelt, voelen wij hem ook. PS: Artura ART Car is een eigen verzonnen term, maar het bekt wel lekker he!

McLaren sluit af met het statement dat waar deze auto ook geplaatst wordt, hij gaat helemaal op in zijn omgeving. Wat ons betreft is daar geen wrap voor nodig, maar he, kunst is subjectief!

Bron: McLaren

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.