McLaren 765LT Spider debuteert als krachtigste cabriolet ooit van het merk

McLaren 765LT Spider debuteert als krachtigste cabriolet ooit van het merk

En helaas voor de liefhebbers wordt deze net als de uitverkochte coupé in een gelimiteerde oplage van 765 stuks gebouwd…

Als een onweersbui tijdens een zomerse joy ride in een cabrio, heeft McLaren zojuist zijn krachtigste supercar met open dak tot nu toe onthuld. De 765LT Spider volgt de beproefde formule van zijn coupé tegenhanger en combineert een krachtige aandrijflijn met een lichtgewicht chassis voor de optimale prestaties.

De autofabrikant belooft dat de cabrio dezelfde structurele stijfheid zal bieden als de 765LT Coupé en dit gaat ten koste van slechts 49 kilogram extra gewicht, voornamelijk door de intrekbare hardtop en het bijbehorende bedieningsmechanisme. Vergeleken met de 720S Spider is de 765LT Spider ongeveer 80 kg lichter, waardoor het totaal gewicht uitkomt op 1.388 kg.

De elektrisch bediende hardtop is een onderdeel van koolstofvezel dat in slechts 11 seconden kan worden opgevouwen met snelheden tot 50 kilometer per uur. McLaren is trots om aan te kondigen dat de sterkte en stijfheid van de constructie zo hoog zijn dat er geen extra versteviging nodig is in vergelijking met de coupé. Structurele steunen van koolstofvezel aan de achterkant van de auto bieden bescherming bij het eventueel kantelen.

Het vermogen komt van McLaren’s beproefde 4,0-liter twin-turbo V8-motor met 765 pk en 800 Newtonmeter koppel. Welke is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak die nu herziene overbrengingsverhoudingen heeft voor 15 procent sneller schakelen in vergelijking met de 720S Spider.

De supercarfabrikant zegt dat de acceleratie van 0-100 km/u in slechts 2,8 seconden duurt, terwijl de sprint van een kwart mijl 10 seconden duurt. De topsnelheid is 330 km/u, maar belangrijker is dat McLaren zegt dat de 765LT Spider het snelste converteerbare LT-model is op het circuit dat hij ooit heeft ontwikkeld.

Thomas Heule