McLaren 765LT nóg extremer dankzij Novitec!

McLaren 765LT nóg extremer dankzij Novitec!

Hij sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 2,5 seconden!

De McLaren 765LT zette de erfenis van de 675LT voort en gaf de 720S een track focused broer. De 4,0-liter met dubbele turbo die de 765LT aandrijft, is uiteraard krachtiger dan in de 720S, maar dit was niet genoeg om Novitec tevreden te stellen. De Duitse tuner blinkt uit in het verbeteren van supercars en toont nu zijn magie door de nieuwe 765LT zowel visuele verbeteringen als power-upgrades te geven.

Novitec biedt drie verschillende afstemmingsmogelijkheden, met de Performance Stage 2-upgrade als meest krachtige. De plug-and-play N-Tronic-unit van Novitec past de ontsteking- en brandstofinjectie aan, evenals de elektronische turbodrukregeling om het motorvermogen te verhogen tot 855 pk 898 Nm koppel . Het extra vermogen stuwt de supercar van 0 naar 100 km/h in 2,5 seconden en naar 200 km/h in 6,5 seconden. Het standaard geluid van de McLaren wordt versterkt door de hoogwaardige Inconel-uitlaat van Novitec, die klanten verder kunnen verbeteren met een dunne gouden laagje. Het bedrijf ontwikkelde de 20- en 21-inch gesmede wielen in samenwerking met Vossen en zijn verkrijgbaar in 72 verschillende kleuren in geborstelde of gepolijste afwerkingen. Novitec sportveren verlagen de rijhoogte met ongeveer 20 millimeter.

Novitec combineert deze power-upgrades met een hele reeks visuele aanpassingen, waarvan een groot deel beschikbaar is in naked carbon fiber. Aangepaste aerodynamische onderdelen bevatten onder meer de carbon fiber inzetstukken voor de koplampen, carbon fiber rockerpanelen, luchtinlaten, roof scoop, motorkap en meer. Binnenin biedt Novitec klanten een “vrijwel grenzeloze” keuze aan kleurvariaties, fijn leer en alcantara.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.