McLaren 720S Spider door TopCar!

McLaren 720S Spider door TopCar!

Het Russische Topcar werd bekend door het gebruik van Alligator- en Slangenleer in auto-interieurs. Maar al snel gingen ze ook aan de slag met het exterieurs van bijvoorbeeld de Mercedes GLE, G-Klasse en de Lamborghini Urus.

Tuner Novitec was één van de eerste die met een upgrade kwam voor de 720S Spider en nu voegen hun collega’s van TopCar zich bij hen met een koolstofvezelrijke 720S Spider die de bijnaam Fury draagt. Carbon fiber is hier inderdaad het keyword, aangezien de Russische specialisten zich hebben gericht op het ontwikkelen van een bodykit die volledig is gemaakt van het lichtgewicht maar ultrasterke materiaal. Het pakket een opvallende voorbumper, splitters, luchtopeningen en de opvallende side skirts. De meest opvallende verandering is echter te zien aan de achterkant; de spoiler is nu voorzien een tweetal vinnen die verwijzen naar het logo van het bedrijf, waarop een haai is afgebeeld.In totaal bestaat het pakket uit 50 componenten.

De cabine van de supercar krijgt ook enkele verbeteringen, met als meest opvallende de volledig opnieuw beklede stoelen, middenconsole en deurpanelen, die nu zijn afgewerkt met alcantara. Onder de kap zijn echter geen mechanische upgrades doorgevoerd. De Russische firma zegt echter dat cijfers “tussen 800 en 900 pk haalbaar zijn”.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.