McLaren 720S Le Mans is een lust voor het oog!

McLaren 720S Le Mans is een lust voor het oog!

Deze speciale McLaren 720S viert de 25e verjaardag van de historische 24h Le Mans overwinning met de McLaren F1.

McLaren staat momenteel misschien bekend om de moderne supercars zoals de Senna en de Speedtail, maar het merk bouwde zijn reputatie toch echt op in de racerij. Zoals gezegd eert deze McLaren 720S Le Mans de winnende F1 GTR, bestuurd door Yannick Dalmas, JJ Lehto en Masanori Sekiya. Het meest voor de hand liggende accent voor deze 720S is het kleurenschema: Sarthe Grey met een glanzend zwarte delen en dak met Ueno Grey accenten aan de onderkant. In plaats van Sarthe Gray kunnen potentiële eigenaren ook kiezen voor McLaren Orange, een sinistere pompoenkleur die doet denken aan een aantal speciale McLaren-modellen uit het verleden.

Een van de meest stijlvolle elementen van de 720S Le Mans is die fraaie set LM-achtige wielen. Bovendien krijgt de speciale editie ook een zogenoemde roof scoop, een van de meest herkenbare details van de F1, die zorgt voor meer koeling van de motor. In het interieur vinden we carbon fiber racestoelen met McLaren Orange- of Dove Grey-accenten. Voor degenen voor wie deze speciale editie nog niet speciaal genoeg is, zal McLaren de volledige optielijst van MSO beschikbaar stellen.

De McLaren zal met een gelimiteerd productie van slechts 50 stuks beschikbaar zijn vanaf £254.000,-. Omgerekend zo’n €282.458,-.

Onderhuids is het trouwens een ‘gewone’ 720S en dat betekent dat ie gebruik maakt van een 4,0-liter twin-turbo V8 en beschikt over het zelfde aantal pk’s als de naam al doet vermoeden. Over het koppel valt ook niet te klagen, want het blok perst er 770 Nm uit. Accelereren van 0 naar 100 km/h kan in net iets minder dan 3 seconden en nog geen 5 seconden later zit je al aan de 200 km/h. Even voor de duidelijkheid: dat betekent dus dat je hiervoor maar 7,8 seconden nodig hebt! Toppen doet ie bij 341 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.