Lekker! Dit is de McLaren 675 LT Spider

Lekker! Dit is de McLaren 675 LT Spider

De McLaren 675 LT (long tail) is het nieuwe vlaggenschip voor de Britse autofabrikant. Maar we miste nog een cabrio uitvoering! Gelukkig hebben we hier niet al te lang op hoeven wachten, want McLaren heeft zojuist de eerste foto’s gepubliceerd van de 675 LT Spider!

McLaren zal de 675 LT Spider net als de dichte variant maar 500 keer produceren waardoor het een vrij exclusieve bolide blijft. McLaren geeft zelf aan een grote vraag te hebben gezien voor een Spider versie. Dus voor de geïnteresseerde kopers die net te laat waren voor de normale 675 LT is er gelukkig nog hoop! Wat gewoonlijk is bij het verwijderen van een solide dak, is een toename in het algemene gewicht van de auto. Dit komt vooral door een zware mechanische dak constructie en eventuele verstevigingen aan het chassis om het rij/karakter zo puur mogelijk te houden. Dit geeft de 675 LT Spider een extra 88 kg, wat dus vooral terug te vinden is in het mechanische dak. Dit heeft gelukkig geen nadeel op de prestaties: de 666 pk sterkte 3.8 liter twin turbo V8 zal nog steeds een 0 naar 100 sprintje trekken in 2,9 seconden! Pas bij het accelereren naar 200 km/h verliest de Spider 0,2 seconden. Dit is echter zo minuscuul dat 99% van de eigenaren dit niet gauw gaan merken. De topsnelheid komt overigens ook 4 km/h lager uit. Vanwege een slimme aerodynamische constructie blijft het verbruik echter wel gelijk.

De Spider krijgt ook wat unieke opties die niet te krijgen zijn bij de dichte variant. Zo kunnen kopers kiezen uit een sun-hued solis kleur – zie de foto’s – waarbij je ook kunt kiezen voor de optionele 20 spaaks lichtmetalen velgen en matchende xenon gele stiksels in het interieur. Indien je meer fan bent van een stealth look, kan je een optioneel stealth pakket aanschaffen waardoor de 675 LT donkere velgen krijgt en veel donkere details ín en rondom de auto.

Welke auto heeft jouw voorkeur; deze McLaren 675 LT Spider of ga je toch voor de iets minder krachtige maar bijna even snelle Ferrari 458 Speciale Aperta?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.