De McLaren 570S Spider volgens Novitec!

De McLaren 570S Spider volgens Novitec!

Eerder deze week mochten wij proeven aan de McLaren 570S, eentje die was omgebouwd door de Duitse tuner Prior-Design. De volledige rij-impressie zal later volgen maar ik kan vast verklappen dat Prior-Design de auto zo heeft aangepakt, dat het lijkt alsof het van McLaren zelf komt. Maar daar zijn ze niet geheel uniek in, ook deze 570S Spider van Novitec lijkt alsof ‘ie van de band komt rollen bij McLaren Special Operations.

In de afwezigheid van een dakloze McLaren 720S, heeft de Duitse tuner Novitec heeft een 570S Spider gemaakt die overeenkomt met de snelheid van McLaren 650S in een moderner jasje. Novitec gelooft dat zo’n auto koolstofvezel verdient, dus een grote splitter gemaakt van het exotische materiaal is aanwezig. Novitec zegt dat dit niet alleen voor de show is, het voegt bij hoge snelheden stabiliteit toe aan de voorkant. Nieuwe side skirts, een diffuser en een spoiler zijn ook geïnstalleerd, maar alleen na uitgebreide windtunneltests. De bladen achter de deuren die de lucht naar de motor voeren, zijn eveneens gemaakt van carbon fiber.

De 3,8-liter grote V8 twin-turbo is goed 646 pk en 692 Nm koppel. Voor de goede orde, dat is 76 pk en 92 Nm meer dan de standaard 570S. Dit werd bereikt door de N-Tronic elektronische module van de tuner met aanpassingen aan de turbodruk en brandstofinjectie. De aanpassingen aan het blok hangt samen met een gewaagde claim: identieke prestaties als de McLaren 650S Spider. Meer specifiek betekent dit dat de sprint van 100 km/h exact 3 seconden kost en de topsnelheid wordt weergegeven bij 335 km/h.

Novitec biedt ook twee aftermarket-uitlaatsystemen, één gemaakt van roestvrij staal en de andere in Inconel voor betere bestendigheid bij hoge temperaturen. Met al deze mods kost de McLaren 570S Spider van Novitec waarschijnlijk evenveel als de 650S, maar hij ziet er zeker beter uit.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.