McLaren 570S onherkenbaar na compleet weggebrande achterkant (video)

McLaren 570S onherkenbaar na compleet weggebrande achterkant (video)

Het is nog niet zo lang geleden toen we een McLaren 765LT zagen afbranden tot een hoop as bij een benzinestation in Pennsylvania. Het was een schrikwekkend gezicht, een ander model van de Britse automaker heeft helaas hetzelfde vurige einde gekregen. Deze keer is het een McLaren 570S en toevallig gebeurde het ook tijdens het tanken.

In een video geüpload door Royalty Exotic Cars, een supercar verhuurbedrijf in Las Vegas, werd de oranje 570S gespot met een verbrande achterkant bij een tankstation, vermoedelijk in dezelfde staat als de 765LT destijds.

De supercar met middenmotor is nauwelijks herkenbaar van achter, met het hele motorcompartiment en de achterwielen bijna afgebrand tot een hoop as.

Er is niet veel informatie over de 570S hier. Aan de openstaande schaardeuren te zien, weten we dat de bestuurder en passagier konden uitstappen toen de situatie uit de hand liep. In feite zegt de titel van de geüploade video op YouTube dat de bestuurder vermist is. De voorkant lijkt echter ongedeerd, wat ons vertelt dat de situatie onder controle was voordat de brand het hele voertuig verteerde.

Hoewel het gemakkelijk is om te zeggen dat er een probleem was met het voertuig, is het niet altijd de schuld van het automerk dat in vlammen opgaat. Daar zijn veel redenen voor, en afgaand op de situatie hier, lijkt het erop dat het incident plaatsvond terwijl de eigenaar brandstof aan het tanken was.

Maar nogmaals, we zijn blij dat er niemand gewond is geraakt bij dit incident, maar we zijn er vrij zeker van dat iemands bankrekening, of het nu de eigenaar of de verzekeringsmaatschappij is, ernstig zal worden beschadigd.

Thomas Heule