McLaren 12C nu ook nieuwe dienstauto van Engelse Politie?

McLaren 12C nu ook nieuwe dienstauto van Engelse Politie?

McLaren MP4-12C UK Police - www.hartvoorautos.nl

Onlangs nam de politie van Dubai een McLaren 12C op in hun supercar-vloot en nu lijkt het de beurt aan de politie van het Verenigd Koninkrijk waar een McLaren 12C opdook in volledige politiekleuren!

Helaas voor alle politieagenten die werkzaam zijn bij de politie van Birmingham; deze McLaren wordt tijdelijk ingezet voor promotiedoeleinden en niet voor achtervolgingen op zeer hoge snelheid.

Angus Nairn, momenteel te zien in de serie ‘Motorway Cops’, verteld dat de auto bedoeld is om personen de gevaren van hoge snelheid te laten inzien. Ook zegt hij: ”iedereen die de McLaren ziet wilt hem van dichterbij bekijken. Een mooie manier voor de politieagenten om een gesprek aan te knopen met deze mensen zonder deze naar huis te sturen met een hoge boete”.

”The car breaks the ice and gives us the opportunity to get across the safety message – especially about the dangers of excess speed. The McLaren is a very powerful car with a top speed of more than 200 miles an hour but it wouldn’t be very practical as an every day police vehicle – there’s not a great deal of luggage space and it has gull-wing doors that opens outwards and upwards so you have to leave plenty of space when you park.”

De politie-McLaren staat op de Autosport Show in het NEC in Birmingham dit weekend voordat hij terug de showroom in gaat. De auto werd geleverd door een lokale McLaren dealer. Sales director David Tibbett zegt: ”We zijn verheugd om de politie en met hun werk te kunnen helpen. De McLaren heeft een aantal extra’s en in totaal kost hij ongeveer €289.000,-”.

McLaren MP4-12C UK Police - www.hartvoorautos.nl

Via dailymail.co.uk
—————————————————————————-
Hart Voor Auto’s en de McLaren 12C
Onlangs reden wij voor Hartvoorautos.nl de McLaren 12C Spider. Een geweldige auto en een van de meest spectaculaire auto’s die wij hebben mogen testen sinds de start van Hartvoorautos.nl in 2010!

Heb je het testverslag gemist? Klik dan hier!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.