Mazda Rx7 flying lap 10.000 RPM!!

Mazda Rx7 flying lap 10.000 RPM!!

Mazda is niet het eerste merk waar je aan denkt als je Formule 1 geluiden hoort schreeuwen. Toch komen deze twee aardig dicht bij elkaar in de buurt. Deze Mazda Rx7 uit 1992 laat je zien dat dit Japanse merk wel degelijk mee kan rijden met de wedstrijd. 

Een Mazda Rx7 met zijn 4 schijfs wankelmotor weet met zijn flying lap iedereen van het circuit te rijden. Dat is dan ook wat er gebeurde, tijdens het Japfest. Dit evenement draaide dan ook om de Japanse automarkt, maar dan wel met een sportieve draai. Met meer dan 2000 Japanse showcars stonden de paddocks helemaal vol! Volgend jaar zal dit evenement wederom plaatsvinden op TT circuit Assen. 

Geen normale Mazda Rx7…

Zoals je in de video hierboven ziet, Is dit niet een zomaar een Mazda. Er wordt 450 pk geproduceerd en met 10.000 RPM trekt dit monster over het circuit. Dat dit de enige in Nederland is maakt het extra speciaal dat deze Japanner iedereen letterlijk voorbijrijdt. En terwijl racers worden ingehaald knalt er nog even een flinke vlam in je gezicht… 

Met dank aan JT Performance en Ronv.nl voor de beelden.

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.