[Video] 1.350 pk Mazda RX-7 crasht in 1.100 pk Nissan GT-R

[Video] 1.350 pk Mazda RX-7 crasht in 1.100 pk Nissan GT-R

Ongelukken zijn natuurlijk nooit leuk en probeer je ten alle tijden te voorkomen, maar toch is het een risico dat erbij hoort wanneer je deelneemt aan een race. Helaas komen beide auto’s uit bovenstaande video niet ongeschonden uit de strijd.

De twee auto’s stonden onlangs naast elkaar tijdens de TX2K15 in Texas, de Verenigde Staten. De race was vanaf het begin eigenlijk al ‘oneerlijk’ aangezien de RWD Mazda lichter is en dankzij een 2JZ hart, 1.350 pk levert. De AWD Godzilla bracht een respectabele 1.100 pk mee naar de baan maar kon het niet winnen van de RX-7. Nadat het licht op groen ging lag de RX-7 direct op voorsprong maar begint vervolgens de slingeren, komt op de helft van de GT-R uit en een botsing is niet meer te voorkomen. Het enige gelukkige aan dit ongeluk is dat beide bestuurders zonder kleerscheuren wisten uit te stappen.

Meer geluk…
Op datzelfde evenement in Texas was er een Nissan GT-R bestuurder die net iets meer geluk aan zijn zijde had. Deze Nissan GT-R heeft maar liefst 2.000 pk op de wielen maar dankzij het gebrek aan goede temperatuur en rubber op de baan, was dit vermogen maar lastig op de weg te houden. Niet lang na de start slingert de GT-R naar rechts en rijdt regelrecht op de muur af. De bestuurder vertelt in de video dat hij vlak voordat hij de muur raakt, besluit om de rem los te halen en gas te geven. Dat zorgde er voor dat hij op een haar na de muur raakt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.