Max Verstappen racet een 6-uursrace, en jij kunt gratis meekijken!

Max Verstappen racet een 6-uursrace, en jij kunt gratis meekijken!

Voor deze bijzondere race stapt hij in een LMP2-wagen.


Max Verstappen, F1, simirace, Team Redline, Spa Francorchamps
Foto: © Red Bull Content Pool

Huh, er zijn toch nog maar twee F1-races dit jaar? Klopt, maar Verstappen kan niet stilzitten tussen de raceweekenden en rijdt vandaag daarom in een andere raceklasse; de LMP2. We moeten misschien wel erbij vermelden dat het gaat om de virtuele versie. Om 13:30 wordt deze 6-uursrace (digitaal) gehouden op Spa-Francorchamps.

Het is niet de eerste keer dat Verstappen in een virtuele raceauto stapt. Sinds 2015 racet hij al voor het simracing gezelschap Team Redline. In 2019 won hij zelfs de 24-uursrace op het Belgische circuit. Leuk om te weten: Verstappen heeft ook dit weekend startnummer 1 op de neus van de auto. Zijn teamgenoten voor deze race zijn de Nederlandse Jeffrey Rietveld en de Duitse Maximilian Benecke.

Wat valt er te winnen?

De digitale race is onderdeel van de Le Mans Virtual Series (LMVS), dat vaker zulke evenementen organiseert op de game rFactor 2. Het team Floyd Vanwall-Burst (met onder meer Bent Viscaal) staat hier met twee punten nét boven Max’s Team Redline.

De virtuele 24 uur van Le Mans op 14 januari 2023 zal de laatste race van dit kampioenschap zijn. Hierbij moeten de teams uit vier coureurs bestaan, waarvan twee over een FIA-licentie moeten beschikken. Alle races van de LMVS zijn te volgen via het YouTube-kanaal van de WEC.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.