PRIMEUR: Dit zijn de Porsche en Ferrari van Max Verstappen!

PRIMEUR: Dit zijn de Porsche en Ferrari van Max Verstappen!

Een bijzondere vondst in een garage in het zonnige Monaco!

Momenteel vindt in Monaco het jaarlijkse Top Marques Monaco plaats en dat is voor ons reden genoeg om ook dit jaar weer aanwezig te zijn. In Monaco kom je de een na de andere supercar op de openbare weg tegen maar de echte pareltjes staan vaak verscholen in garages. Zo ook de Porsche 911 GT2 RS van Max Verstappen!

Via een betrouwbare bron is bevestigd dat dit inderdaad de GT2 RS van Max is. Het Nederlandse kenteken op de scooter geeft hiervoor al een stille hint. Wat we nog niet wisten is dat Max tegenwoordig ook trotse eigenaar is van een Ferrari 488 Pista, die we achter de Porsche zien staan.

Beide auto’s zijn fantastische auto’s voor de wegen in het zuiden van Frankrijk. De 3.8 liter biturbo zescilinder van de Porsche levert 700 pk en 750 Nm koppel. 0 tot 100 km/h is daarmee afgerond in een tijd van slechts 2,8 seconden. De 488 Pista heeft 20 pk en 20 Nm koppel meer, maar de 0 tot 100 km/h is toch 0,1 seconde langzamer. Niemand die dat zal merken overigens.

Voor een Porsche 911 GT2 RS ben je op Nederlands kenteken al gauw tussen de €350.000,- en €400.000,- kwijt en voor een Ferrari 488 Pista betaal je ongeveer hetzelfde. Hoeveel Max Verstappen heeft betaald voor zijn auto’s is bij ons niet bekend. Wél is bekend dat er binnenkort een Aston Martin Valkyrie aan zijn garage zal worden toegevoegd.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.