Max Verstappen
Nieuws

[Video] Max Verstappen crasht in kwalificatierace Macau

In de vierde ronde van de kwalificatierace voor de Formule 3 Grand Prix van Macau toucheerde Max Verstappen de bandenstapel en moet daardoor in de hoofdrace van zondag starten met zijn Dallara-Volkswagen van het team Van Amersfoort Racing.

Natuurlijk had Max Verstappen zijn afscheid van de Formule 3 anders voorgesteld, volgend jaar gaat hij starten in de Formule 1. Hoewel Max Verstappen door een penalty niet vanaf P3 maar P5 moest starten, leverde hem dat verder geen problemen op. Evenals in de kwalificatie maakte hij ook in de schiftingsrace voor morgen grote indruk. Al meteen na start lag op de tweede positie achter Lucas Auer.

Helaas ging het toch mis met Max Verstappen toen hij zich verremde op het smalle en heuvelachtige gedeelte van het circuit van Macau. Zijn achterkant blokkeerde waarna hij langzaam de bandenstapel toucheerde. “Was het maar een muurtje geweest. Dan had ik die weliswaar geschampt maar had ik kunnen doorrijden. Nu draaide de wagen ook met mijn voorkant de bandenstapel in”. Max Verstappen wist met een gebroken voorwielophanging nog wel door te rijden naar de pits. “Dit is zo balen en het ging juist zo goed” zei Max nog voordat hij steun zocht bij zijn vader Jos Verstappen.

Helaas voor ons is er geen beeldmateriaal beschikbaar van de aanrijding met de bandenstapel. In de video hierboven zie je vanaf 0:30 Max Verstappen langzaam rijdend in zijn beschadigde auto.

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.