Maserati GranTurismo PrimaSerie: exclusieve vierzits met MC20-invloed

Maserati GranTurismo PrimaSerie: exclusieve vierzits met MC20-invloed

Een hebbedingetje die we waarschijnlijk nooit ‘gaan hebben’

Maserati gaat een stapje verder in exclusiviteit, en onthult een nieuw gelimiteerd model dat gebaseerd is op de GranTurismo. Het Italiaanse merk viert hiermee het nieuwe GT-model evenals 75 ‘glorieuze jaren van de Grand Tourer’, en doet dat met de naam ‘PrimaSerie’.

De GranTurismo PrimaSerie komt er in twee uitvoeringen; in een Grigio Lamiera (matgrijs) dat geïnspireerd is door Maserati’s raceverleden, en in het Nero Cometa (zwart) met mintgroene accenten. Beide opties zijn te herkennen aan een ’75-jaar’ logo op de wieldoppen, dat ook op andere plekken terugkomt. Alle PrimaSeries krijgen daarbij koolstofvezel elementen aan de buitenkant die normaliter tegen een meerprijs te kiezen zijn.

De GranTurismo PrimaSerie

Er lijkt geen sprake te zijn van motorische verbeteringen, waardoor we er dus vanuit kunnen gaan dat de Nettuno V6 (uit de MC20) zijn terugkeer maakt. In de GranTurismo Trofeo produceert datzelfde blok ruim 550 pk en 650 Nm. Maserati heeft nog niets losgelaten over de prijs van het exclusieve model, maar we weten wel zeker dat die hoger ligt dan de ‘standaard Trofeo’ van zo’n 226.000 euro.

Slechts 150 klanten van de nieuwe GranTurismo krijgen de kans om de PrimaSerie te bestellen. In totaal zullen er dan maar 75 in het matgrijs, en 75 in het zwart met groen beschikbaar komen. Deze worden binnenkort bij Maserati-klanten aangeboden. We zijn benieuwd wanneer we de eerste op de weg zien.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.