Mario: ‘Supra voelt niet zo bruut aan als mijn Nissan Silvia S15’

Mario: ‘Supra voelt niet zo bruut aan als mijn Nissan Silvia S15’

In onze zoektocht naar de Top 50 eigenaren, spraken we met eigenaar Mario.

Nissan, Silvia S15, Toyota, Supra, Mario, auto-eigenaar, bruut, item, gesprek, Hart voor Auto's
Foto: © Op Hart voor Auto’s SHOWTIME!

De meeste mensen kopen hun auto via een online platform, en halen hem dan de volgende dag ook zelf op. Maar Mario niet, hij liet hem speciaal uit Japan komen. Daarom spraken we hem maar al te graag over zijn trots.

De zoektocht in Japan

‘Mijn droom was altijd een Toyota Supra MK4. Of een S15, maar dan moest deze een widebody Veilside-pakket hebben. Uiteindelijk vond ik een wit exemplaar in Japan. Deze was 90% naar mijn smaak, dus heb ik hem maar gekocht. Het bespaarde me tijd, geld en heel veel moeite. Haha!‘. Mario liet de achtervleugel herstellen, en bracht een unieke wrap aan. Later maakten een nieuwe set banden en velgen het plaatje compleet.

We vroegen hem, met licht sarcasme, iets te vertellen over het comfort. ‘Het was een driftwagen, en dat voel je. In de eerste 3 versnellingen is ze echt héél bruut. Ik ga de binnenbekleding wel terugzetten, denk ik. Amai, mijn oren! Ik rij altijd met oordoppen in’.

De Nissan Silvia S15

Het Japanse model liet Mario twee jaar geleden overkomen uit Japan. Deze generatie Silvia’s kreeg het bekende SR20DET-blok van Nissan. Standaard levert deze 2.0-liter inlijn-4 met turbo zo’n 250 pk naar de achterwielen.

Zijn Nissan Silvia S15 uit 2002 zit al op ruim 320 pk, al heeft hij dit nog niet kunnen testen op de dyno. ‘Het vermogen voelt veel heftiger door de driftafstelling’. Mario heeft ook een Toyota Supra staan. Maar deze voelt, naar eigen zeggen, niet zo bruut aan als de Silvia.

Dagelijks rijdt Mario iets comfortabeler. Door de week wisselt hij af tussen een Toyota Aristo en een Lexus IS300. ‘Deze zijn eigenlijk ideaal voor mij. Al staat de Aristo nu wel te koop. Ik kijk als vervanger naar een Nissan 350Z’, verklapt hij aan ons.

Mario: @mario_koko_japlife

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.