Mario Balotelli mag een maand zijn F12berlinetta niet gebruiken

Mario Balotelli mag een maand zijn F12berlinetta niet gebruiken

Mario Balotelli is pas 24 jaar oud en zijn vermogen wordt door Forbes al geschat op een bedrag van 40 miljoen dollar. Zoals elke jonge vent met teveel geld heeft Mario hier onder andere een stel dikke auto’s gekocht waarmee hij zo nu en dan ook een boete binnen sleept.

Begin dit jaar kwam hij nog in het nieuws vanwege het feit dat er voor €10.000,- aan boetes open stond en nu is daar een bedrag van ongeveer €1.100,- bijgekomen. Mario werd namelijk gesnapt door de politie toen hij te hard reed met zijn Ferrari F12berlinetta. Hij reed 175 km/h toen hij werd gepakt door de politie en daarvoor dient hij nu £800,- te betalen en heeft hij een rijontzegging van 28 dagen aan zijn broek hangen. Zal hij er lang van wakker liggen?

De verklaring van zijn advocaat is trouwens opmerkelijk te noemen; Mario zou niet door hebben gehad dat hij zo snel reed omdat de snelheid in zijn Ferrari F12berlinetta in kilometer per uur wordt aangegeven in plaats van in mijl per uur. Echter maakt het dat de zaak alleen maar ernstiger aangezien Mario volgens deze verklaring dus dacht dat hij zo’n (175 x 1.6) 280 km/h reed.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.