Marijke vertelt over haar bijzondere Ford Mustang in ‘Viola Parsifae’

Marijke vertelt over haar bijzondere Ford Mustang in ‘Viola Parsifae’

In onze zoektocht naar de Top 50 eigenaren, spraken we met Marijke. 

Eén van de beste producten uit Amerika: de Ford Mustang. Sinds de eerste Mustang in 1964 de fabriek verliet, is het model uitgegroeid tot een Amerikaans icoon. Ook buiten de Verenigde Staten was er interesse voor de brute muscle car. Inmiddels zijn er in totaal zes generaties op de markt verschenen.

Het nieuwste model, dat we in 2023 meer gaan zien, brengt waarschijnlijk voor de laatste keer dat heerlijke geluid van de V8. En daarom zijn we maar al te blij dat er nog genoeg benzineslurpende Mustangs rondrijden, zoals dit paarse beestje van eigenaar Marijke.

De Ford Mustang van Marijke

Het gaat om een 2013 model van de Mustang 3.7 V6. Hoewel er dan geen V8 onder de motorkap schuilt, zijn de 305 pk meer dan genoeg…vooral op Nederlandse bodem. De auto is uitgevoerd in een (vooral in het directe zonlicht) bijzondere Viola Parsifae. Een kleur die je misschien kent van de Lamborghini Aventador’s in de wereld. ‘Ik ben zelf erg blij met deze kleur. Vooral omdat ik het gekozen heb om te laten zien dat de auto van een vrouw kan zijn. Ik kreeg namelijk vaak de vraag of hij van mijn man is’, licht Marijke toe.

Sinds haar aankoop heeft ze er veel tijd en geld in gestopt. Zo zien we een heel veel carbon; in de grill, in de onderlip, bij de voorbumper, aan de zijskirts, in de spoiler. Ze kan door blijven gaan. De liefde voor de Mustang was er al een lange tijd. ‘Ik heb altijd samen met mijn man aan auto’s gewerkt. We zijn twee keer Nederlands kampioen geweest met wedstrijden voor geluidsinstallaties’, vertelt ze ons. De Mustang was altijd een droom van haar, en na lang zoeken was dit het mooiste model voor hen. ‘De auto is echt ons kindje!’

Wil jij ook je trots laten zien? Meld je dan aan voor de TOP50 auto-eigenaren!

Marijke: @purplemustang13

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!