Marco van Weerd: Van Audi RS6 naar BMW M3 Touring

Marco van Weerd: Van Audi RS6 naar BMW M3 Touring

Hij vertelt over zijn plannen

Slechts één blik. Zo lang duurde het voor eigenaar Marco om verliefd te worden op de nieuwe stationwagen van BMW. En eerlijk gezegd snappen wij dat wel. Afgelopen weekend sprak Hart voor Auto’s met hem over zijn keuze voor deze Touring, en ook wat hij er de komende tijd mee gaat doen.

Momenteel rijden er een handjevol van deze M3’s rond in Nederland, en één daarvan stond toevallig als ‘demo’ bij een Nieuwjaarsborrel. Goede voornemens of niet, Marco wist meteen waar hij zich dit jaar mee bezig wil houden. En dus moet zijn – inmiddels bekende – Audi RS6 (C8) plaats maken voor een andere station uit Duitsland. De Audi komt overigens binnenkort bij VDM Cars te staan, mocht je zelf nog naar iets nieuws op zoek zijn.

De BMW M3 Touring

En die mag meteen zijn spierballen tonen. Eén dag voor zijn wintersportvakantie kon Marco de BMW M3 Touring ophalen bij Van Poelgeest. Natuurlijk op verse winterbanden, en met een praktische dakkoffer. Voor alle skikleding moet de 500 liter (1.510 liter met ingeklapte stoelen) in ieder geval voldoende zijn.

Na zijn wintertrip krijgt de M3 Touring de volle aandacht. Nadat de begrenzer bij 2.000 kilometer eraf gaat, kan Marco aan de slag met de motor. Voor het uiterlijk krijgt hij hulp van vrienden: ‘zo regelt contentcreator Zedsly een nieuwe set Z-Performance velgen, en zorgt JHParts voor het nodige carbon’. De nieuwe M3 Touring lijkt hier dus in goede handen te zijn.

Binnenkort meer van deze unieke M3 Touring!

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.