Manthey Racing test getunede 991 GT3 RS op Nürburgring!

Manthey Racing test getunede 991 GT3 RS op Nürburgring!

De standaard versie van de Porsche 991 GT3 RS zette destijds een van de snelste rondes neer op de Nürburgring, Manthey Racing wil deze tijd zien te kloppen…

Op de Nürburgring is al sinds jaar en dag een soort strijd gaande, welke autofabrikant kan de snelste rondetijd neerzetten op het 20.83 kilometer lange circuit. Manthey Racing is een Duitse aftermarket specialist, die voornamelijk Porsche’s kietelen. Zij gingen aan de slag met de vorige generatie Porsche 911 GT3 RS om hem nog iets sneller te maken, met een poging voor een record tijd op de Nürburgring.

Het resultaat? De Porsche GT3 RS MR, zoals de Porsche heet, was ongeveer een seconde sneller, niet heel indrukwekkend dus, in vergelijking met de standaard versie. Maar Manthey Racing meet de tijd met het laatste stuk asfalt voor de bocht T13. Porsche neemt dit niet mee in het meten van de rondetijden. Leg de twee gelijke metingen naast elkaar, en dan is de 911 GT3 RS MR ineens 6 hele seconden sneller!

De Porsche 911 GT3 RS MR zoeft over de Nürburgring in 6 minuten en 49 seconden, zonder het zojuist genoemde laatste stukje asfalt. Manthey monteert nieuwe instelbare dempers, nieuwe remblokken, remleidingen, magnesium wielen en een paar aerodynamische delen om de auto uitermate geschikt te maken voor een omgeving zoals de Nordschleife .

Benieuwd hoe zo’n ronde over Nürburgring er nou uit ziet, wat we goed snapen, we hebben hieronder de video gelinkt. Hierop is de ronde te zien van de Porsche GT3 RS MR! We gaan ervan uit dat jullie hiervan net zo zullen genieten als wij.

Thomas Heule