Manthey Racing 992 GT3: de Groene Helbeuker!

Manthey Racing 992 GT3: de Groene Helbeuker!

Wanneer wij de term Manthey Racing voorbij zien komen op het internet, weten we dat het feest is. Want voor degene die het merk nog niet kennen. De auto’s die Porsche aflevert, maakt Manthey nog beter en dat terwijl ze al zo goed zijn. Toen de 992 GT3 uitkwam, was het wachten op hun variant en die tijd is gekomen!

Wat is er aangepast?

Alles is ingezet voor een nog betere aerodynamica: een nieuwe front splitter, een aangepaste diffuser en een joekel van een carbonfiber spoiler. Wat ook meteen opvalt, zijn de zogenaamde ‘aero discs’ op de achterwielen. De remmerij is voorzien van dikkere pads en ook het onderstel werd vervangen voor een Manthey 4-weg systeem. Maar de motor, die blijft hetzelfde. 502 pk en 470Nm aan koppel is meer dan genoeg om jezelf maandenlang te vermaken op en rond de Ring.

Maar meer vermogen hoeft ook niet

Met de upgrades van Manthey is een vermogensupgrade ook niet nodig. Head of development, Stefan Mages, geeft aan dat het team van Manthey niet teveel veranderingen aan wil brengen aan het DNA van de auto. De 2022 GT3 is op de RIng 17 seconden sneller dan zijn voorganger, dus iedereen kijkt reikhalzend uit naar wat de Manthey-variant van de GT3 gaat doen.

Kostbaar is het wel

Althans, waarschijnlijk. Want prijzen zijn er nog niet gegeven voor het GT3-pakket, maar wetende dat het GT2 RS-pakket net geen €80.000,- kost, gaan wij alvast sparen.

Bron: Manthey-Racing

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.