Mansory toont bescheiden 2021 Rolls Royce Ghost

Mansory toont bescheiden 2021 Rolls Royce Ghost

Mansory ken je normaal gesproken van de schreeuwerige bodykits en felgekleurde interieur designs. Met de nieuwste Rolls Royce Ghost pakken ze het echter anders aan.

Mansory heeft een reputatie. Of het een goede of een slechte is, hangt af van hoe je de creaties van de tuner beoordeelt. Het overgrote deel vind het design vaak wat opzichtig, hoewel het bedrijf af en toe een subtielere benadering kiest. Dat is wat ze deden met de nieuwe Rolls-Royce Ghost, met een nieuw Launch Edition dat slechts een handvol upgrades toevoegt zonder het chique ontwerp van de auto drastisch te veranderen.

Het resultaat is een Mansory Ghost die er niet al te veel anders uitziet dan de standaardversie. Mansory combineert een donker exterieur met gouden accenten en een oranje interieur, dat op de 22-inch wielen van de tuner staat. Andere exterieurupgrades zijn onder meer een spoiler van carbon fiber en een motorkapstang van koolstofvezel om wat stugheid te creëren. Binnenin zet Mansory zijn ingetogen make-over voort met een sportstuur met het Mansory logo in het midden. Het interieur ziet er niet heel anders uit dan de standaard Rolls, op het “sportstuur” na.

Mansory is een tuner die meer gericht is op uiterlijk dan op prestaties, dus deze Ghost heeft geen noemenswaardige prestatie upgrades. Mansory voegt echter wel een sportuitlaatsysteem toe. Het is onwaarschijnlijk dat het vermogen hierdoor verandert. Het vermogen komt van een 6,8-liter V12 die 563 pk en 850 Newtonmeter koppel produceert. Dat is veel kracht, hoewel het een flinke machine verplaatst. De nieuwe Ghost weegt op de weegschaal namelijk 2.552 kilogram, hoewel hij nog steeds in een indrukwekkende 4,5 seconden naar 100 kilometer per uur gaat.

Overall zet Mansory weer een indrukwekkende auto neer, ondanks de ingetogen looks. Wij zijn in ieder geval fan van het nieuwe design en de toevoegingen die Mansory op uitbrengt.

Thomas Heule