Geneva Motor Show: Mansory S63 AMG Coupé Diamond Edition

Geneva Motor Show: Mansory S63 AMG Coupé Diamond Edition

Mansory Diamond Edition

Dat de Duitse tuner Mansory altijd de extremen opzoekt laat dat wel duidelijk zijn. Dat is dan ook niet anders in het geval van de Mansory Diamon Edition die staat te schitteren op de Autosalon van Genève.

Voor dit project hebben zij een Mercedes-Benz S63 AMG Coupé genomen en deze een flinke make over gegeven. Het eerste wat opvalt is natuurlijk die mat blauwe kleur en de diamanten die in de carbon fiber strips zijn verwerkt. De voorbumper is opnieuw ontworpen met een set van LED dagrijverlichting en beschikt over grotere luchtinlaten om de opgepompte motor van verse lucht te voorzien. Hetzelfde zien we terug op de motorkap waar ook flinke ventilatieopeningen te vinden zijn.

Ook is de Mansory S63 AMG Coupé Diamond Edition zo’n 50 millimeter breder aan de voorkant. Aan de zijkanten zien we side skirts van carbon fiber, net als de zijspiegelkappen. Aan de achterzijde is er een dakspoiler en een kofferklepspoiler gemonteerd, alsmede een vernieuwde achterbumper en de diffuser. Ook is hij voorzien van een sportuitlaat met hoekige dubbele eindpijpen die het geluid ten opzichte van een standaard S63 AMG Coupé zal verbeteren.

Dan het belangrijkste; de motortuning! De S63 AMG Coupé heeft het Mansory M1000 pakket gekregen en dat houdt in dat het vermogen is gestegen naar 985 pk en een gelimiteerd koppel van 1.400 Nm. Hij schiet van 0 naar 100 km/h in 3,2 seconden en het accelereren stopt pas bij een elektronisch begrensde topsnelheid van 300 km/h.

Mansory Diamond Edition

Mansory Diamond Edition

Mansory Diamond Edition

Mansory Diamond Edition

Mansory Diamond Edition

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.