Mansory Rolls-Royce Cullinan UAE Edition: Heerlijk fout!

Mansory Rolls-Royce Cullinan UAE Edition: Heerlijk fout!

We draaien er niet omheen: Mansory produceert keer op keer spraakmakende projecten. ‘Spraakmakend’ en ‘Dubai’ zijn als 1 + 1 = 2, dus het zal je niet verbazen wanneer we je vertellen dat er onlangs een Mansory-dealerschap is geopend in de Verenige Arabische Emiraten. Wij gaan ervan uit dat deze UAE-Edition van de Cullinan een ode is aan deze opening en het 50-jarig bestaan van de Arabische Emiraten.

Terug naar dit slagschip. Gehuld in een combinatie die gaat van matgrijs naar matzwart, een soort van forged carbon en een bumperpakket a la Mansory, ziet zelfs een blinde dat het om een project van de Duitse tuner gaat. Is dit een project wat Mansory kan slijten aan de welgestelde inwoners van Dubai? Jazeker. Of je het mooi vind, is een tweede en zoals gezegd, spraakmakend is het zeker.

Om het uiterlijk van dit project compleet te maken, is de Rolls Royce Cullinan voorzien van 24 inch jetsers die ons op enig moment doen denken aan de velgen van de Porsche GT3RS. Het onderstel is aangepast, iets wat niet heel onverstandig is gezien Dubai een grote zandbak is. In het interieur is gekozen voor een two-tone lederen bekleding. En dat kun je letterlijk nemen, want de bestuurderskant is in het zwart gestoken, de passagierskant in het wit. En mocht je nou niet weten waar je je bevindt, dan herinneren de hoofdsteunen je eraan dat je in de Verenigde Arabische Emiraten bevind.

Een beetje extra vermogen is nooit weg wanneer je door de zandbak ploegt, dus heeft Mansory het vermogen opgekrikt tot 610pk en 950 Newtonmeter aan koppel. Een sprintje van 0 naar 100 klaar je in minder dan 6 seconden, maar let wel op voor de vele flitspalen in Dubai!

Welke Mansory Cullinan verdient jouw voorkeur: deze of de Cullinan van MoBicep?

Bron: Mansory.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.