Mansory verpest de Porsche Panamera Sport Turismo…

Mansory verpest de Porsche Panamera Sport Turismo…

Smaken verschillen, maar dit mag ik toch wel redelijk verpest noemen?

De Sport Turismo variant van de tweede generatie Panamera is een genot voor tuners; Techart heeft voor de Autosalon van Genève immers ook een project voorbereid op basis van de Porsche Panamera Sport Turismo. Ook de versie van Techart is met extra brede spatborden, een agressieve front en her en der wat aanpassingen, erg extreem te noemen. Maar Mansory gaat nog een stapje verder…

Wellicht ligt het aan het overweldigende gebruik van een speciaal bewerkt type carbon fiber in combinatie met de bruine lakkleur. Misschien had het geheel er beter uit gezien wanneer de auto in het zwart zou zijn uitgevoerd. Dat zou echter minder opvallen dan deze combinatie en opvallen is nou eenmaal wat je wilt op de Autosalon van Genève. In dit specifieke geval zijn onder andere de ventilatieopeningen, de geventileerde motorkap, de buitenspiegels, de achterspoiler en de diffuser uitgevoerd in carbon fiber.

Naast de aanpassingen aan het exterieur, is ook het interieur flink aangepakt. Het betreft een combinatie van tweekleurig leer met meerdere soorten afwerkingen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.