Mansory pakt Audi RS7 aan!

Mansory pakt Audi RS7 aan!

Mansory is een van de meest populaire tuners ter wereld, maar niet per se om de juiste redenen. Sommige van hun tuningpakketten zijn over het algemeen erg overdreven met veel toevoegingen en wilde interieurafwerkingen met twijfelachtige kleurkeuzes. De Audi RS7 Sportback maakt nu voor het eerst deel uit van het portfolio van de tuner en het eindresultaat is enigszins ingetogen!

De Audi RS7 is uitgerust in het bekende Nardo Grey en heeft talloze upgrades van carbon fiber om de high-performance Sportback een agressievere look te geven. Het gemene uiterlijk wordt bereikt door een stevigere frontsplitter en een prominente achterdiffuser te plaatsen, samen met een kleine spoiler op de achterklep. Nieuwe sideskirts zijn ook merkbaar en ook deze zijn gemaakt van koolstofvezel.

We zouden eerlijk gezegd prima redden zonder de twijfelachtige uitsteeksels aan de zijkanten van de voorbumper en we zijn ook niet de grootste fans van die uitlaatpijpen. De ovale tips die Audi Sport op alle RS auto’s installeert, blijven net zo wenselijk als altijd en passen perfect bij de best presterende versie van de A7.

De contrasterende blauwe exterieuraccenten zetten zich voort in het interieur waar de gestroomlijnde Audi een two-tone uitstraling heeft met een blauwe hoofdkleur aangevuld met zwarte oppervlakken. Mansory verwijderde de vier ringen op het stuur en plaatste zijn eigen logo voordat hij klodders leer en koolstofvezel aanbracht.

Het zou geen compleet pakket zijn zonder enkele veranderingen onder de motorkap. De twin-turbo 4,0-liter V8-motor pompt nu 770 pk en een mooi rond koppel van 1.000 Nm op de weg. De Audi RS7 Sportback doet nu 0 naar 100 km/h in slechts 3 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.